Україна зможе обійтися без поставок вугілля із зони АТО - голова Міненерговугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зможе обійтися без поставок вугілля із зони АТО - голова Міненерговугілля

Енергетика
943
Україна змогла позбутися залежності від поставок вугілля антрацитної групи з неконтрольованих територій в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), констатував міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
“Якщо ще шість-сім місяців тому ми могли сказати, що без антарацітовой групи із зони АТО ми не обійдемося взагалі, то на сьогоднішній день, незалежно від того, буде поставка із зони АТО або не буде взагалі, ми компенсуємо антрацитову групу з інших країн”, – сказав він в ефірі телеканалу “112”.
Міністр уточнив, що Україна може закуповувати вугілля в ПАР, Австралії, Новій Зеландії, Північній Америці, уточнивши, що основні поставки йдуть з ПАР.
Він нагадав, що до недавнього часу енергобаланс країни передбачав постачання понад 9 млн тонн вугілля антрацитної групи. За його словами, припинення поставок вугілля із зони АТО в травні-червні було пов’язане не тільки з веденням бойових дій і нестачею рухомого складу, а й зі спробою показати енергозалежність України. Однак Міненерговугілля вдалося за рахунок модернізації генерації і енергомереж уникнути розвалу енергосистеми і віялових відключень.
“Якщо взагалі ми зараз не будемо отримувати вугілля із зони АТО, ми обійдемося”, – ще раз наголосив І.Насалик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас