З яких предметів в українських школах навчають найгірше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З яких предметів в українських школах навчають найгірше

Світ
1640
На початку навчального року батькам додається головного болю: де знайти репетитора своєму чаду, якщо у школі знань дають небагато, і вони не завжди такі, як треба.
Як розповіла hr-фахівець сайту rabota.ua Тетяна Пашкіна, зараз простежується не тільки зростання числа вакансій для репетиторів, але й яскраво виражена сезонність. Сплески попиту на репетиторів спостерігаються саме в лютому-березні та серпні-жовтні.
Половина репетиторських вакансій пропонується в Києві, ще 11% – у Дніпропетровську, далі йдуть Харків (8%) і Одеса (6%). Найменше роботи для репетиторів – в Полтавській, Миколаївській, Івано-Франківській, Житомирської обл. (по 1%). Відзначилася Кіровоградщина: її внесок в базу вакансій для найманих вчителів оцінюється в 0%.
“Якщо говорити про заробітні плати, то втішна тенденція – роботодавці пропонують на 27% більше, ніж очікують здобувачі (близько 7,2 тис. грн. на місяць). Втім, цей оптимістичний показник має і зворотну сторону – багато кандидатів недостатньо кваліфіковані, щоб претендувати на високі зарплати, тому і оцінюють свої навички досить скромно”, — зазначила Тетяна Пашкіна.
Портрет середньостатистичного репетитора виглядає так: 88% претендентів – дами, більше половини кандидатів молодше 25 років. Зрілих фахівців серед кандидатів у репетитори всього 8%.
Радує, що 62% кандидатів мають вищу освіту, ще 27% – студенти, і тільки 6% мають середню та середньо-спеціальну освіту.
Якщо говорити про досвід роботи, то 27% резюме приходить від досвідчених профі, а 29% від новачків. Ще 16% кандидатів вказали досвід роботи до року і стільки ж можуть похвалитися досвідом від 2 до 5 років.
З популярних репетиторських предметів пальма першості належить англійській. Попитом користуються також українська мова та література, математика. “Якщо взяти до уваги той факт, що кількість вакансій в липні 2016 практично потроїлася, порівняно з 2015 р., без роботи репетитори явно не залишаться”, — зауважила Тетяна Пашкіна.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас