На дороги повертають радари: поліція не встигає запустити систему відеофіксації порушень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На дороги повертають радари: поліція не встигає запустити систему відеофіксації порушень

Казна та Політика
2078
Національна поліція не встигає восени запустити по всій Україні систему відеофіксації порушень правил дорожнього руху, в результаті чого на дороги країни повернуться радари, що залишилися в спадок від ДАІ .
“На вересень-жовтень планується завершити пілотний проект по Києву і за участю Одеси, щоб відпрацювати саму систему отримання і обробки інформації, визначитися, як діяти далі. Анонсувалося, що до кінця року ми повинні вийти на працюючу систему. А питання: встигаємо чи не встигаємо – ставити не потрібно, наспіх робити не можна”, – заявив заступник начальника управління безпеки дорожнього руху Нацполіціі Василь Брянцев.
Водночас експерти продовжують скептично дивитися на обіцянки силовиків запустити автофіксацію порушень правил дорожнього руху цієї осені. За їхніми прогнозами, в кращому разі система запрацює в наступному році.
“За станом справ автофіксація нам в цьому році точно не світить – постанову Кабміном не прийнято досі. І ще один важливий момент: у держави немає грошей на закупівлю обладнання під автоматичну фотофіксацію, вона розраховує на інвесторів … В кращому разі автоматична фотофіксація запрацює тільки у вересні 2017 року», – припустив автоюрист Володимир Караваєв.
Як повідомлялося, 4 липня в Києві і Одесі запустили пілотний проект системи автоматичної фіксації порушень ПДР. За шість годин тестового режиму на 3 камерах зафіксували порушень на суму штрафів близько 3 млн грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас