Франція вимагає припинення переговорів ЄС з США про вільну торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція вимагає припинення переговорів ЄС з США про вільну торгівлю

Світ
593
Франція слідом за Німеччиною виступила за припинення переговорів між Євросоюзом і США про вільну торгівлю, заявив у вівторок держсекретар із зовнішньої торгівлі при МЗС Франції Матіас Фекл.
“Франція вимагає припинення переговорів по TAFTA (Трансатлантична зона вільної торгівлі – ред.) І TTIP (трансатлантичне партнерства в галузі торгівлі та інвестицій – ред.)”, – Написав держсекретар в своєму “Твіттері”.
Напередодні віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив про провал переговорів про зону вільної торгівлі між ЄС і США.
Переговори про трансатлантичне партнерство в галузі торгівлі та інвестицій націлені на створення найбільшого в історії людства простору вільної торгівлі, який включив би у себе два головних економічних центри планети: США і ЄС.
Переговори перебігають важко через суттєву різницю в соціально-економічних моделях і ділових традиціях Америки і Європи. Проти них в ЄС виступають впливові групи, які вважають, що створення TTIP зруйнує “європейську соціальну модель” розвитку і негативно відіб’ється на трудових правах громадян. Критики угоди вважають також, що вона послабить контроль над захистом навколишнього середовища.
Водночас сторонам вдалося, обговорюючи конкретно один за іншим спірні пункти, зняти багато розбіжностей.
Брюссель і Вашингтон хочуть завершити переговори і підписати угоду до кінця мандата адміністрації Барака Обами. В іншому разі, як вважають багато спостерігачів в Брюсселі, угода відкладеться на невизначений термін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас