Ціни на нафту відновили падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту відновили падіння

Енергетика
713
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі сумнівів інвесторів, що переговори нафтовидобувних країн у вересні допоможуть стабілізувати ринок.
Станом на сьогоднішній ранок вартість листопадових ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,24% – до 49,53 долара за барель. Ціна жовтневих ф’ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,39% – до 46,98 долара за барель.
Країни-члени ОПЕК планують провести неофіційну нараду в кулуарах XV міжнародного енергетичного форуму в Алжирі, який пройде з 26 по 28 вересня. Як повідомляли джерела, на цій зустрічі ОПЕК, швидше за все, відновить переговори про замороження видобутку нафти з країнами, що входять і не входять в картель.
При цьому минулого тижня міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що зараз немає необхідності в значному втручанні в ситуацію на ринку “чорного золота”. На його думку, ринок рухається в правильному напрямку і попит на нафту зростає. Він також повідомив, що видобуток нафти в країні залишиться в районі липневого рекордного рівня 10,67 млн барелів на добу.
“Імовірність того, що вони насправді домовляться між собою про замороження видобутку, відносно низька”, – наводить агентство Блумберг думку головного стратега по сировинним товарам ANZ в Сіднеї Деніела Хайнза.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас