Apple планує захищати OLED-дисплеї з допомогою сапфірового покриття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple планує захищати OLED-дисплеї з допомогою сапфірового покриття

Технології&Авто
554
В мережі циркулює величезна кількість чуток про те, що компанія Apple може перейти на використання сапфірових стекол для захисту дисплеїв у своїх пристроях. На це вказують численні патенти та придбання корпорації.
Проблема використання сапфірового скла полягає в його високій вартості. Схоже, що Apple все ж знайшла спосіб, як зробити екрани більш захищеними, уникнувши підняття вартості кінцевого продукту. В новому патенті йдеться про нанесення сапфірового покриття на OLED-дисплеї, які, як очікується, Apple буде використовувати в iPhone вже в наступному році.
Apple планує захищати OLED-дисплеї з допомогою сапфірового покриття
У патенті описується електронний пристрій з металевим корпусом і дисплеєм, захищеним прозорим шаром, на поверхні якого нанесено сапфірове покриття, що забезпечує захист від подряпин. При цьому дисплей на органічних світлодіодах не має повітряного прошарку з внутрішньої сторони прозорого шару, яким може виступати скляна підкладка з тонкою плівкою з аморфного оксиду алюмінію та/або інших матеріалів, таких як нітрид алюмінію кисню. Аморфний оксид алюмінію може мати товщину в межах від 0,01 мкм до 10 мкм або інший відповідний показник. Цей матеріал може локально нагріватися до температури вище 1000 °С з допомогою лазера діоксиду вуглецю для перетворення в альфа-фази оксиду алюмінію, більш відомого як сапфір.
Варто також відзначити, що в патенті вказано не тільки смартфон, але і планшет, а також комп’ютер. Цілком можливо, що Apple планує перевести всю свою техніку на OLED-дисплеї.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас