Супрун розповіла про "податковий стимул" до здорового життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун розповіла про "податковий стимул" до здорового життя

Особисті фінанси
2317
В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун переконана, що підвищення податку на сигарети та алкоголь сприятиме покращенню здоров’я українців, продовжить середню тривалість життя в Україні, а також заощадить бюджетні кошти.
Про це вона написала в Фейсбуці за результатами зустрічі з експертами Світового банку.
За її словами, на цій зустрічі були обговорені «переваги введення в Україні податку на шкідливі звички, як куріння і зловживання алкоголем».
Так, чиновниця зазначила, що пачка сигарет в Лондоні коштує в 20 разів дорожче, ніж у Києві, і водночас жителі Великоъ Британії живуть на 10 років довше за українців.
«Зростання податку на сигарети і алкоголь з додатковими надходженнями на програми громадського здоров’я не тільки поліпшить здоров’я українців, а й збереже бюджетні гроші на дороге лікування хвороб, яких можна уникнути, відмовившись від куріння», – заявила Супрун.
Вона висловила впевненість, що збільшення податків на кожну пачку сигарет може профінансувати зміни в системі охорони здоров’я, такі, як розвиток громадського здоров’я та відшкодування вартості ліків від серцево-судинних захворювань.
«Доказова медицина підтверджує: куріння не тільки шкодить здоров’ю тих, хто курить, але дим шкодить і всім, хто поруч. Час нам всім жити здоровим життям. Наші діти, друзі, всі ми повинні жити в середовищі, вільному від тютюнового диму», – підкреслила вона.
Крім того, Супрун повідомила, що зараз спільно з представниками Світового банку та Всесвітньої організації охорони здоров’я МОЗ працює над аналізом впливу куріння на життя і здоров’я українців.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас