Депутати пропонують інвестиційний податковий кредит для інноваційних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують інвестиційний податковий кредит для інноваційних компаній

Казна та Політика
296
У парламент внесли законопроект про інвестиційний податковий кредит. Інвестиційний податковий кредит – це можливість для компаній зменшувати платежі з податків і зборів з подальшою виплатою кредиту і відсотків за ним. Відповідний документ вніс до Верховної Ради позафракційний депутат Євген Мураєв (колишній член «Оппоблока»).
Такий кредит пропонується надавати компаніям за одним або кількома податками на термін від одного до п’яти років. На кредит зможуть претендувати компанії, які займаються науково-дослідними роботами, «зеленою» енергетикою, державним оборонним замовленням, інноваційною діяльністю (створенням нових або удосконаленням існуючих технологій).
Про конкретні ставки кредиту не йдеться, але вказується, що «не допускається встановлювати відсотки за сумою кредиту за ставкою менше, ніж 50%, і більше, ніж 80% від облікової ставки НБУ».
Компанія, яка уклала договір з отримання інвестиційного кредиту, може зменшувати виплати з відповідного податку протягом строку дії договору. Зменшення суми податку відбувається доти, доки загальна невиплачена сума податку не зрівняється з податковим кредитом, передбаченим в договорі.
У кожному звітному періоді сума, на яку зменшується податок, не може перевищувати 50% від розмірів відповідних платежів за загальними правилами.
Нагадаємо, в липні в парламенті зареєстрували законопроект під номером 4033а, його норми наказують внести зміни до Податкового кодексу і ввести в Україні податкову знижку для покупців електроавтомобілів.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас