Зниження видобутку нафти в Китаї позначиться на всьому світі - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження видобутку нафти в Китаї позначиться на всьому світі - експерти

Енергетика
636
Нафтова галузь Китаю, ймовірно, входить в нову фазу – довгострокове зниження внутрішнього виробництва, пише The Wall Street Journal.
Видобуток в КНР в минулому році, швидше за все, досяг піку приблизно в 4,3 млн барелів на добу, свідчать останні дані та опитування галузевих топ-менеджерів. Зниження виробництва в країні вплине на решту світу, включаючи можливість підвищення цін на нафту з часом, оскільки Китай буде нарощувати імпорт для забезпечення зростаючого внутрішнього попиту, відзначається в статті.
“Настає той переломний момент, який ми шукали багато років, – заявив віце-президент по Азії консалтингової фірми в сфері енергетики FGE Кан Ву. – Китай вступає в період довгострокового застою і зниження видобутку”.
Старі родовища в Китаї вже не здатні нарощувати виробництво, в той час як розвідка нових достатньою мірою не покриває зростаючий попит. При цьому падіння світових цін на нафту підштовхнуло державні нафтокомпанії до закриття низькорентабельних свердловин.
Все це тисне на нафтових гігантів Китаю – PetroChina Co., China Petroleum & Chemical Corp. і CNOOC Ltd., які як ніколи раніше конкурують з міжнародними компаніями за джерела нафти і клієнтів.
При цьому через недостатнє внутрішнє виробництво Китай буде змушений нарощувати імпорт нафти. Це ознаменує фундаментальні зміни для країни, яка лише нещодавно оголосила енергетичну незалежність основним пунктом національної безпеки.
Видобуток нафти в КНР в першому півріччі знизився приблизно на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Потім в липні показник впав на 8% і становив 16,72 млн тонн, або 3,95 млн б/д, що є мінімальним середньодобовим обсягом майже за п’ять років.
У січні-липні імпорт нафти до Китаю збільшився на 12,1% – до 217,6 млн тонн. Основними постачальниками є Саудівська Аравія, Росія та Ангола.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас