Суверенний фонд Катару придбав 9,9 -у частку власника Емпайр-стейт-білдінг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суверенний фонд Катару придбав 9,9 -у частку власника Емпайр-стейт-білдінг

Нерухомість
239
Суверенний фонд Катару Qatar Investment Authority (QIA) придбав 9,9%-у частку в інвестиційному трасті нерухомості Empire State Realty Trust (ESRT), власника відомого нью-йоркського хмарочоса Емпайр-стейт-білдінг, за $ 622 млн, говориться в повідомленні ESRT.
“Ми вітаємо QIA як акціонера ESRT і розцінюємо його участь як схвалення нашої стратегії, а також портфеля активів. Ми продовжуємо будувати плани на майбутнє, тепер з новим капіталом і разом з одним з найбільш досвідчених і надійних в світі інвесторів у сфері нерухомості як нашого партнера”, – заявив президент і головний операційний директор ESRT Джон Кесслер.
“Посилення балансу ESRT і збільшення його гнучкості поліпшать нашу здатність користуватися зовнішніми можливостями для росту”, – зазначив він.
Empire State Realty Trust володіє різними об’єктами нерухомості в США, однак найбільш цінним його активом є саме Емпайр-стейт-білдінг – 102-поверховий хмарочос в нью-йоркському Манхеттені, на частку якого припадає понад 30% виручки трасту в 2015 році, пише газета The Wall Street Journal.
Іноземні інвестори, в тому числі з Китаю, Південно-Східної Азії і з Близького Сходу, активно вкладають кошти в комерційну нерухомість Манхеттена в останні роки.
Так, в кінці 2014 року китайський страховик Anbang Insurance Group Co. придбав відомий готель Waldorf Astoria в Манхеттені за $1,95 млрд.
Згідно з даними аналітичної компанії Real Capital Analytics, катарські інвестори за останні два роки спрямували понад $5 млрд на купівлюманхеттенської нерухомості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас