КАМАЗ задіє в робомобілях технології «Яндекса» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КАМАЗ задіє в робомобілях технології «Яндекса»

Технології&Авто
284
«КАМАЗ» і «Яндекс» підписали угоду про співпрацю, яка серед іншого стосується перспективної сфери безпілотних транспортних засобів.
Договір передбачає адаптацію низки сервісів «Яндекса» для автомобілів «КАМАЗ». Йдеться, зокрема, про впровадження голосового управління мультимедійною системою машини і її інтеграцію з мобільним пристроєм. При цьому будуть враховуватися особливості експлуатації вантажних автомобілів.
Крім того, партнери займуться формуванням високоточних мап, які допоможуть у створенні систем напівавтономного керування транспортним засобом. Передбачається, що технології «Яндекса» в галузі штучного інтелекту допоможуть у створенні робомобілів. Зокрема, планується впроваджувати в автомобільній сфері засоби комп’ютерного зору і машинного навчання «Яндекса».
Нагадаємо, що «КАМАЗ» вже випробовує безпілотну вантажівку, яка створюється спільно з ВАТ «ВІСТ Груп» і Cognitive Technologies. На автомобілі реалізовано кілька режимів руху: це дистанційне керування, рух за заздалегідь заданим маршрутом за допомогою навігаційного комплексу, автоматичний рух за відомим маршрутом по полігону, а також автоматичний рух за транспортним засобом-провідником.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас