У ГПУ відреагували на заяву Каськіва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ відреагували на заяву Каськіва

Кримінал
997
У Генпрокуратурі України заявили, що запит української сторони про екстрадицію колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроекту) Владислава Каськіва передасть владі Панами посол України в цій країні Руслан Спірін.
“Ну а фоточка зі свіжою панамською газетою і з поліцейським поруч свідчить про те, що Каськів – під контролем панамської влади до рішення по екстрадиції. Нагадаю, що його затримали при спробі перетнути кордон і відмові Коста-Ріки впустити його на свою територію”, – написала в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.
Вона також нагадала слова замгенпрокурора Євгена Єніна, який написав в Facebook, що Каськів “має інший процесуальний статус”, ніж той, який би дозволяв направити “копії вироку, що набув законної сили, в разі направлення запиту про видачу для виконання вироку”.
У найближчі дні оригінал запиту вже досягне території Республіки Панама. “На щастя, посол України в Сполучених Штатах Мексики і в Республіці Панама (за сумісництвом) Руслан Спірін перебував в ці дні в Києві і передасть необхідні документи панамськійї стороні”, – уточнив Єнин.
Раніше Каськів заявив, що всупереч інформації, поширеної Генеральною прокуратурою України, його в Панамі ніхто не затримував. Там же він зазначив, що не числиться і в розшуку Інтерполу, а також нібито не переховувався від українських правоохоронних органів. У цьому ж записі екс-чиновник опублікував своє фото з панамським поліцейським. На фото Каськів тримає в руці газету, ймовірно, намагаючись показати, що “свіжу”, однак зображення “розмито” і встановити дату випуску візуально не виходить.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас