Стартап Aptonomy розробив автономного дрона-охоронця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Aptonomy розробив автономного дрона-охоронця

Технології&Авто
1855
Американський стартап Aptonomy розробив технологію для безпілотників, що дозволяє використовувати їх як охоронців. За основу був узятий октокоптер DJI S-1000+, який призначений для зйомки відео і фільмів.
Його поліпшили за допомогою нового контролера польоту, другого комп’ютера для керування камерами денного і нічного бачення, яскравими світлодіодами та акустичною системою.
Але суть нової технології полягає не в апаратній частині, а в спеціально розроблених штучному інтелекті і навігаційній системі, що дозволяє дрону літати на низькій висоті з високою швидкістю, уникаючи зіткнень з перешкодами, а також в автономному режимі визначати діяльність людей і їхні обличчя.
Користувач може через браузер відправити дрона в певне місце спостерігати за польотом з його камери в режимі реального часу або пізніше в запису. Такий безпілотник можна запрограмувати вилітати на місця, де детектори рухів виявили незвичайну активність. Крім цього, дрон автоматично може відправлятися на зарядну станцію, коли у нього низький заряд акумулятора, а потім знову вилітати на патрулювання.
Більшість безпілотників піднімаються на сотні футів в повітря і виконують термічне або топографічне картування місцевості, але вони не здатні сприймати людські обличчя. З іншого боку, є напівпрофесійні дрони з камерами, які здатні літати досить низько над землею, але вони не мають датчиків рухів і сприйняття оточення, щоб не врізатися в об’єкти. Тому в складних місцях, на зразок атомних електростанцій, вишок стільникового зв’язку або в’язниць, вони не здатні самостійно літати без допомоги людини. У той час як компанія Aptonomy пропонує рішення всіх цих проблем у своїй технології.
Такі дрони здатні записувати підозрілу активність, знімати обличчя зловмисників, а також підтримувати двосторонній зв’язок з порушником через вбудовані динаміки. Одна енергетична компанія вже оформила замовлення на дрони Aptonomy для використання на нафтопереробних заводах.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас