Великі виробники сланцевої нафти в США знову нарощують інвестиції у видобуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі виробники сланцевої нафти в США знову нарощують інвестиції у видобуток

Енергетика
249
Низка великих американських виробників сланцевої нафти планує збільшити інвестиції у видобуток на тлі підйому цін на нафту до рівня $50 за барель.
Devon Energy Corp., Pioneer Natural Resources Co. і інші компанії вже повідомили інвесторам, що восени цього року вони будуть нарощувати витрати на буріння нових свердловин.
Зростання активності показує, що американські виробники сланцевої нафти є досить гнучкими в умовах падіння цін на нафту, зазначають експерти.
Однак, за їхніми словами, активізація компаній сектора може звести нанівець нещодавній підйом нафтового ринку, в результаті якого ціна нафти Brent перевищила $50 за барель.
“Я стурбований, – зазначив аналітик енергосектору Robert W. Baird & Co. Деніел Катценберг. – Підвищення активності в секторі, на мою думку, є передчасним. Це, ймовірно, обмежить підйом цін на нафту”.
Згідно з даними Jefferies & Co., принаймні 10 компаній-виробників сланцевої нафти, зокрема RSP Permian Inc. і Newfield Exploration Co., збільшили свої бюджети в середньому на $1,1 млрд, щоб почати буріння і розробку нових свердловин.
Так, Devon оголосила про намір збільшити бюджет витрат, запланований на 2016 рік, на 20% – до $1,3 млрд. Компанія розраховує запустити сім бурових установок в Оклахомі і Техасі.
При цьому головний виконавчий директор Devon Дейв Хагер повідомив, що компанія переоцінить бюджет витрат у разі, якщо ціни на нафту знову почнуть знижуватися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас