Чому українці не поспішають приганяти дешеві б/у авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому українці не поспішають приганяти дешеві б/у авто

Особисті фінанси
7452
Українці не горять бажанням їхати за дешевими б/у автомобілями до Європи, очікуючи, що транспортні засоби подешевшають всередині країни. За пільговим акцизом у серпні в Україну було ввезено тільки 562 б/у автомобілі.
Про це пише голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко в Facebook, повідомляє AvtoBlog.
“Коли я прогнозував, що ніякого автобуму не буде і краще було б підключити до імпорту б/у автосалони, то вислухав від багатьох нардепів закиди і звинувачення в лобіюванні бізнесу. А секрет простий, і позиція середньостатистичного українця така: нехай інші понавозять багато авто, ціни на ринку впадуть, і я у них куплю тут. Не везуть… а ціни на б/у авто в Україні вже впали за 2 роки. І причиною цього є не закон про пільговий акциз, а зубожіння людей, подорожчання пального, ввезення “кримських” і “віджатих” на Сході авто, масовий імпорт авто на іноземній реєстрації, здешевлення нових авто (в доларах) тощо”, – написав Назаренко.
Як повідомлялося, українські митники нараховують податки на ввезені авто, не враховуючи ані офіційну суму, зазначену в договорі купівлі-продажу, ані фактичний стан авто.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас