Одеські шахраї виманили у людей 500 000 грн за допомогою двійника російського онлайн-магазину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеські шахраї виманили у людей 500 000 грн за допомогою двійника російського онлайн-магазину

Кримінал
1864
Кіберполіції Одеської області знешкодила шахраїв, які створили двійник великого російського онлайн-магазину і брали у потенційних покупців з усієї України платежі за неіснуючий товар. За даними кіберполіції, таким чином зловмисники «заробили» більше 500 000 гривень.
У червні 2016 року в відділ Причорноморського управління кіберполіції почали надходити скарги від українців. Постраждалі замовляли товар на сайті in-enter.com.ua і вносили за нього передоплату від 2000 до 32 000 грн. Після цього вони залишалися без грошей і без товару.
Для обману покупців шахраї створили сайт на основі відомого в Росії інтернет-магазину enter.ru, використовуючи його дані аж до фотографій російських точок видачі товарів, які представляли як українських. Ціни на техніку обманщики виставили нижче ринкових.
Для маскування зловмисники використовували SIP-телефонію, за допомогою якої організували автопередзвонювання потенційним покупцям з міських номерів. Користувачі бачили такі номери і думали, що їм телефонують зі стаціонарного телефону в їхньому місті.
Крім цього, клієнти знаходили в мережі численні позитивні відгуки про інтернет-магазині enter.ru і вірили їм, не звертаючи уваги на відмінності в доменних іменах між сайтом-оригіналом і шахраєм.
В ході кримінального провадження кіберполіції з’ясувала, що шахрайством займалася група з трьох-п’яти чоловік в Одесі. Двох шахраїв вже затримали, вони знаходяться під вартою з правом виходу під заставу в 1 млн грн. Кіберполіції працює над затриманням інших.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас