Приватбанк спростував інформацію про розкрадання виданих на рефінансування коштів НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк спростував інформацію про розкрадання виданих на рефінансування коштів НБУ

Фондовий ринок
2792
Приватбанк спростовує інформацію про розкрадання коштів, наданих Національним банком на рефінансування.
Про це повідомив представник прес-служби банку.
“Дана інформація (навіть про саму можливість” виведення “куди то рефінансування НБУ) непрофесійна і не відповідає дійсності”, – повідомляють в банку.
Приватбанк відзначає, що в ситуації політичної кризи і військових дій на сході України ліквідна позиція банку природно погіршилася, спостерігався значний дефіцит коштів на коррахунку, пов’язаний зі зниженням обсягів коштів на рахунках фізичних і юридичних осіб, який Приватбанк в повному обсязі зміг компенсувати за рахунок власних коштів і наданого НБУ рефінансування.
Банк відзначає, що, згідно з вимогами НБУ, ці ресурси були використані тільки для покриття відтоків коштів фізичних осіб.
“З початку 2014 відтік депозитів фізичних осіб становило 64,4 млрд гривень. З них за рахунок коштів банку покрито 38,5 млрд гривень. Таким чином, банк власними коштами закрив 62% відтоку коштів фізичних осіб за рахунок погашення кредитного портфеля (35,6 млрд гривень) і згортання операцій на міжбанківському ринку. Слід зазначити, що середньозважена процентна ставка за кредитами рефінансування НБУ становить 22,1%, що вище середньозваженої процентної ставки по депозитах фізичних осіб “, – коментує Приватбанк.
Таким чином, банк назвав безпідставними вислови деяких конкурентів про те, що фінустанова використовувало кошти від рефінансування на будь-які операції крім повернення вкладів.
Як повідомлялося, Генпрокуратура розслідує розкрадання посадовими особами Пріватбанка 19 млрд гривень рефінансування НБУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас