Український стартап представив перший в світі повністю автономний розумний будинок, надрукований на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап представив перший в світі повністю автономний розумний будинок, надрукований на 3D-принтері

Технології&Авто
4130
В рамках конференції «Енергоощадна еволюція. Будинок майбутнього» український технологічний стартап PassivDom представив проект модульного житлового будинку, який претендує на звання найтеплішого в світі.
Розроблена PassivDom технологія дає змогу створювати енергоефективні автономні будинки, яким достатньо лише сонячної енергії. В автономній комплектації такі будинки зовсім не залежать від побутових комунікацій (ліній електропередачі, газопроводу, водогону і каналізації). Мінімальний термін експлуатації PassivDom – 20 років. Виробник надає 5 років гарантії на всі елементи будинку: стіни, меблі, техніку.
Каркас будинку виготовляють за допомогою промислового 3D-принтера. Модуль виробляють на фабриці й доставляють на місце установки протягом одного дня. Кожен будинок оснащений самонавчальної системою для пристроїв “інтернету речей”, керованою за допомогою смартфона.
Український стартап представив перший в світі повністю автономний розумний будинок, надрукований на 3D-принтері
Ще однією перевагою будинку PassivDom є мобільність – буквально за лічені години будинок можна перемістити в інше місце. Каркас будинку вирізняється високою міцністю, що дає змогу багаторазово транспортувати житло. Будинок не вимагає фундаменту, тому його легко можна встановити на березі водойми, в лісі або в горах.
Повідомляється також, що PassivDom легально встановлювати на земельних ділянках будь-якого призначення, завдяки чому можна заощадити на купівлі землі під забудову – досить просто взяти ділянку в оренду.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас