Які авто частіше потрапляють в аварії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які авто частіше потрапляють в аварії

Технології&Авто
1717
Водії автомобілів марки Volkswagen найчастіше стають винуватцями ДТП в Києві. Про це свідчать дані столичної патрульної поліції.
“Німці” фігурують у протоколах на 12% частіше, ніж бюджетні Daewoo, що йдуть другими в списку.
Volkswagen лідирує як у рейтингу винуватців, так і в списку потерпілих при ДТП (612 та 732). На другому місці серед “дорожніх хуліганів” з солідним відставанням йде Daewoo. Правда, “Ланоси”, навпаки, частіше “творять біду”, ніж виявляються жертвами (537 проти 457). Замикає трійку лідерів — японська Toyota.
На думку гендиректора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олега Назаренка, дана статистика свідчить про те, наскільки активно представлена та чи інша марка авто в Києві. “Volkswagen багато років стабільно перебуває в топі продажів. Toyota сьогодні лідер на ринку, а Daewoo явно превалює в своєму ціновому сегменті. Звідси і цифри по ДТП”, — упевнений Назаренко. Правда, Mitsubishi, яка теж у списку популярних марок, взагалі не потрапила в топ-10 порушників, але при цьому дана марка — одна з найбільш частих жертв столичних ДТП (442 випадки з початку року).
Daewoo псують статистику
Серед киян популярна думка, що погану статистику для Daewoo роблять таксисти. Голова Всеукраїнської профспілки таксистів Василь Попик визнає: дана марка — найпопулярніша серед його колег, але б’ють ці авто ті, хто їздить на орендованих машинах. “За нашою внутрішньою статистикою, з десяти ДТП, у які потрапляють таксисти, дев’ять трапляються з тими, хто працює на чужій машині”, — зазначив Попик.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас