У Moody's розповіли про вплив санкцій на російські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Moody's розповіли про вплив санкцій на російські банки

Казна та Політика
867
Безпосередній вплив від запроваджених щодо найбільших банків Росії фінансових санкцій нині “близький до незначного”, заявив керуючий директор міжнародного рейтингового агентства Moody’s Нік Хілл в інтерв’ю агентству Bloomberg.
При цьому він зазначив, що ці санкції спочатку створили істотний ефект. На думку аналітика агентства Ярослава Совгіри, вплив санкцій в майбутньому, швидше за все, не зросте. Це пов’язано з тим, що російські фінустанови зараз здатні виплачувати зовнішні борги. Крім того, вони не відчувають необхідності позичати ще.
Проте Совгіра вважає, що санкції опосередковано впливають на банки, сповільнюючи економічне зростання в країні. “Ми не очікуємо виникнення на ринку якихось пузирів через структурний профіцит ліквідності – оскільки попит на позики обмежений, банки навряд чи будуть використовувати агресивні стратегії кредитування”, – наводить агентство “Блумберг” слова Совгіри.
З 1 серпня 2014 року ЄС запровадив чергові економічні санкції проти Росії, обмеживши доступ до ринків капіталу ЄС російським державним банкам – п’яти найбільшим кредитним інститутам РФ Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку і Россельхозбанку, а також Внешэкономбанку.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас