Учасники АТО отримають гарантії працевлаштування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники АТО отримають гарантії працевлаштування

Казна та Політика
511
Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до статті 14 закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення» (№ 1436-VIII).
Як повідомила в п’ятницю прес-служба президента України, зміни до статті 14 закону України «Про зайнятість населення» розширюють перелік категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, і включають в нього учасників бойових дій, зокрема осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції.
«Зміни стосуються тільки осіб, які зареєстровані в державній службі зайнятості і перебувають на обліку як безробітні», – наголошується в повідомленні.
Реалізація положень цього закону має сприяти працевлаштуванню учасників антитерористичної операції, оскільки згідно зі статтею 26 закону України «Про зайнятість населення» роботодавцю, який працевлаштує на нове робоче місце, за направленням Державної служби зайнятості, осіб, строком не менше ніж на 2 роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Закон набуває чинності через місяць з дня його опублікування.
Як повідомляли ЗМІ, Верховна Рада України ухвалила закон (законопроект № 2095а-д) 7 липня 2016 року. Цей закон включає учасників АТО до переліку осіб, які можуть претендувати на 5%-ву квоту з працевлаштування, яку зобов’язані забезпечити роботодавці.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас