США повернуть Японії 17% контрольованої на Окінаві території — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США повернуть Японії 17% контрольованої на Окінаві території

Світ
605
Командування США ухвалило рішення скоротити на 17% площі, на яких розташовані американські військові об’єкти на японському острові Окінава.
“Ми поважаємо почуття жителів Окінави, які вважають, що ми повинні скоротити нашу присутність (на острові. – Ред.)”, – йдеться в комюніке, поширеному в п’ятницю від імені командувача американськими силами на Окінаві генерала Лоуренса Ніколсона. За його словами, “американське командування поверне японській державі 4 тис. га земель, тобто 17% від тієї площі, яка перебуває на острові під контролем США”.
Це найбільше повернення земель на острові з 1972 року. Зараз на острові розміщені 30 тис. американських солдатів, вони дислоковані на кількох базах, що займають п’яту частину острова. США і Японія давно працюють над перенесенням авіабази з густонаселеного району в центрі острова, але реалізація проекту нещодавно вкотре відклали.
Японія і США домовилися про створення нової бази на Окінаві майже 20 років тому, але будівельні роботи переносилися через невдоволення місцевих жителів. Раніше уряд Японії надав дозвіл на будівництво нової бази Військово-морського флоту США на острові Окінава.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас