Для макроекономічної стабілізації дедалі менше загроз - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для макроекономічної стабілізації дедалі менше загроз - Гройсман

Казна та Політика
584
Рішення Національного банку України про пом’якшення монетарної політики, ухвалене 28 липня, свідчить про зменшення загроз для макроекономічної стабілізації, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці Facebook.
“Правління Національного банку України знизило облікову ставку до 15,5% річних, а також вирішило продовжити термін для розрахунків з експорту-імпорту і змінити умови для здійснення платежів за імпортними контрактами клієнтів. Такі кроки можливі тільки в ситуації, коли загрози для макроекономічної стабілізації зменшуються”, – написав він.
За словами прем’єра, одним з ключових завдань уряду є утримання позитивних тенденцій, які є одною з головних умов відновлення економіки.
“Для нашого уряду насправді зараз найважчий час. Розкрутити маховик завжди складно. Але, якщо нам вдасться утримати ці позитивні тенденції, які вже з’являються, і запустити маховик економічного зростання, то далі Україна почне набирати обертів і витягати себе з кризи”, – зазначив глава уряду.
Як повідомляли ЗМІ, Національний банк України з 29 липня зробив чергові кроки з лібералізації валютного ринку, зокрема збільшив граничні терміни розрахунків за експортно-імпортними контрактами з 90 до 120днів, а також удвічі – до 1 млн дол. – підвищив суму розрахунків, понад якої платежі за імпортними контрактами можна здійснювати лише із застосуванням акредитивної форми розрахунків.
Крім того, правління Національного банку України ухвалило рішення з 29 липня знизити облікову ставку на 1 п. п. – до 15,5% річних з 16,5%, при цьому регулятор четвертий місяць поспіль знижує облікову ставку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас