Спеціальний годинник перетворює Вашу руку на сенсорний екран (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спеціальний годинник перетворює Вашу руку на сенсорний екран (відео)

Технології&Авто
1156
Дослідники з Групи дослідження інтерфейсів майбутнього [Future Interfaces Group], Університету Карнегі Мелон [Carnegie Mellon University] представили нову технологію, яка перетворює шкіру на сенсорний екран.
“Невеликі портативні пристрої, такі як смарт-годиники та цифрові прикраси, швидко стають життєздатними комп’ютерними платформами, … однак їх невеликий розмір значною мірою обмежує можливості користувача”, – зазначають дослідники.
Група має на меті вирішити проблему мініатюрного екрана, розширивши його за рахунок площі шкіри людини. Запропонований ними пристрій “Скінтрек” [Skintrack] складається з двох компонентів: кільце – транслятор сигналу, та сенсорний браслет для зап’ястя. Система передбачає використання електродів у браслеті, які відстежують рухи пальця з надягнутим кільцем.
Коли палець торкається шкіри, він надсилає високочастотний електричний сигнал на руку користувача. Пристрій використовує тіло людини у якості провідника електричної енергії. Це може звучати трохи страшно, проте технологія є безпечною і вже широко застосовується у багатьох галузях, включаючи медичне обладнання.
Коли палець рухається по шкірі, система вираховує його положення виходячи з відстані від електродів. Технологія працює навіть через шар одягу.
Skintrack розпізнає звичні сигнали сенсорного монітору, включаючи натискання, проведення пальцем, збільшення та зменшення зображення розтягуванням та звуженням області.
На демонстраційному відео дослідники показують, як за допомогою написання “N” на зап’ясті запускається нова прикладна програма, у той час, як “S” вимикає звук вхідного дзвінка.
Дослідники стверджують, що як тільки користувачі навчаться користуватися цією системою, вони отримують точність, якою характеризується робота зі стандартним сенсорним екраном.
Ivana Kottasova, CNNMoney
Переклад здійснено за підтримки бюро перекладів “Антей”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас