Врожай-2016 буде кращим, ніж очікували - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Врожай-2016 буде кращим, ніж очікували - експерти

Аграрний ринок
897
В Україні чекають на добрий врожай зернових: аграрії зберуть принаймні не менше, ніж торік. За інформацією Мінагрополітики, українські фермери вже намолотили понад 20 мільйонів тонн ранніх зернових та зернобобових. У відомстві звітують: врожайність по більшості показників перевищує минулорічні показники. Експерти, у свою чергу, вважать їх успішними, втім, зазначають: через хороший врожай зернових у світі вартість експорту не буде високою. Втім, Україна матиме шанс закріпитися на світовому ринку серед лідерів і стати конкурентоспроможною не лише в якості, а й в ціні.
Цьогорічна весна була вологою і сприятливою з точки зору температур, тому можна прогнозувати, що врожай українські фермери зберуть такий, як і минулого року, говорять експерти. За різними оцінками – від 50 до 60 мільйонів тонн зернових, що майже дорівнює минулорічному рекорду.
За інформацією Мінагрополітики, українські аграрії вже намолотили понад 20 мільйонів тонн ранніх зернових та зернобобових. А врожайність по більшості зернових перевищує минулорічну, звітують у відомстві.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас