Дніпро дав старт добудовуванню метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпро дав старт добудовуванню метро

Казна та Політика
706
Мер Дніпра Борис Філатов оголосив про початок робіт з добудовування метро в місті.
Перші роботи на майданчику почнуться 20 вересня.
В реалізації проекту беруть участь турецький підрядник Limak, французька інжинірингова компанія Egis і “Київметробуд”. Представники цих компаній в п’ятницю оголосили на прес-конференції про підписання контракту.
Як повідомляють ЗМІ, завершити будівництво планується за 5 років, але турецька сторона, спираючись на власний досвід, передбачає, що запустити підземку можна і раніше – за 4 роки.
Вартість контракту – 224 млн євро.
У тендері брали участь також італійські та китайські фірми, але тільки Limak підійшла за технічними й фінансовими параметрами. Конкурс відбувався під контролем ЄІБ і ЄБРР.
“Основний пасажиропотік йде на центр, тому важливо відкрити станцію на площі Героїв Майдану в першу чергу. За розрахунками фахівців, це не істотно збільшить суму витрат”, – сказав мер.
Нагадаємо, в жовтні 2013 року Європейський інвестиційний банк виділив Україні 152 млн євро для завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську.
Розширення метрополітену на 4 км уздовж проспекту Дмитра Яворницького (колишній проспект Карла Маркса), в тому числі будівництво трьох нових станцій – “Театральної”, “Центральної” та “Музейної” планується з 2008 року. Реалізація проекту забезпечить з’єднання наявної лінії метрополітену з центром міста.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас