Штайнмаєр бачить у кандидатурі Трампа загрозу для майбутнього трансатлантичного партнерства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штайнмаєр бачить у кандидатурі Трампа загрозу для майбутнього трансатлантичного партнерства

Світ
221
Голова МЗС Німеччини вважає, що Трамп оголосив війну політичній еліті, до якої сам належить.
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив стурбованість щодо висунення кандидатури мільярдера Дональда Трампа на пост президента США від Республіканської партії.
“Мене сильно турбує, що кандидат в президенти Трамп кинув виклик всій політичній еліті, попри те що сам до неї належить, і саме за це отримав підтримку”, – заявив Штайнмаєр. За словами посадовця, картина, яку описує Трамп, – гротескна.
Мільярдер зображує США в кільці внутрішніх і зовнішніх ворогів, практично окупованою територією. Водночас він закликає країну триматися осторонь світових конфліктів. “Як одне поєднується з іншим, я пояснити не можу”, – заявив міністр. Перемога Трампа внесе багато неясності в майбутнє трансатлантичних відносин, упевнений Штайнмаєр.
Президентські вибори в США відбудуться 8 листопада 2016 року. Кандидатом від Демократичної партії стала Гілларі Клінтон. Від Республіканської партії у президентських перегонах буде боротися мільярдер Дональд Трамп.
Обоє зараз мають приблизно рівні шанси перемогти на президентських виборах в США. Їх підтримують по 40% американців. Причому рейтинг Трампа виріс після нападу на гей-клуб в Орландо.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас