У Києві з'явилася система, яка позбавить поліклініки від нескінченних черг (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явилася система, яка позбавить поліклініки від нескінченних черг (інфографіка)

Особисті фінанси
3259
Киянам більше не доведеться сидіти в нескінченних чергах у поліклініках. Переможці конкурсу стартапів Kyiv Smart City за підтримки КМДА мають намір у серпні запустити в двох медзакладах пілотний проект “Поліклініка без черг”. Він передбачає можливість запису на прийом до лікарів через iВox, інфомати або інтернет.
За словами керівника проекту Артура Верби, система усуне проблему черг. “До нас її намагалися вирішити шляхом онлайн-запису на прийом, але виникали накладки. Людина записалася, але не прийшла. Або на один і той же час претендують відразу два пацієнта. Ми це вирішимо комплексно – онлайн-записом і суворим обліком пацієнтів. Реєстратуру автоматизуємо шляхом установки інфоматів (працюють за принципом терміналів) у холах поліклінік. А лікарів задіємо як агентів призначення на прийом. Наприклад, доктор каже пацієнтові прийти через тиждень в чітко обумовлений час. Він робить для себе віртуальний запис, а пацієнтові за день до візиту на електронну пошту або телефон приходить нагадування. Якщо людина не може прийти, вона повідомляє про це, і лікар може на цей час запросити іншого пацієнта”, – розповідає Верба.
У Києві з'явилася система, яка позбавить поліклініки від нескінченних черг (інфографіка)
За його словами, це дасть можливість киянам не витрачати час у чергах лікарень, а в самій реєстратурі чітко знатимуть, хто і на який час записаний і коли є вільний час прийому у медиків. Крім того, картку пацієнта заздалегідь відноситимуть лікарю, і людям не доведеться стояти біля віконця реєстратури. Дані вноситимуть у комп’ютери лікарів і реєстраторів за допомогою спеціальної програми.
“З’явиться можливість комплексного медпрофогляду (фарватер), коли потрібно пройти відразу кількох лікарів. Завдяки “бронюванню” пацієнт за годину-дві зможе пройти всіх спеціалістів, а не ходити в поліклініку тиждень. Записатися на звичайний прийом можна буде онлайн, по телефону або в поліклініці через інфомат”, – пояснює керівник проекту.
У пілотному режимі проект стартує в Київській облполіклініці й Дитячому діагностичному центрі, де в холах установлять інфомати (їх нададуть спонсори) і запустять на комп’ютерах програму. “Наприклад, зараз в обласній вранці – черга з 50 осіб, а після обіду практично нікого немає”, – каже Верба.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас