Кабмін визначив посадовий оклад президента і прем'єра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначив посадовий оклад президента і прем'єра

Казна та Політика
631
Кабінет Міністрів визначив посадовий оклад президента в сумі 28 тисяч гривень, прем’єр-міністра – 20 тисяч гривень з 1 травня.
Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.
Відповідну постанову про внесення змін до іншої постанови уряду було ухвалено на засіданні Кабміну в середу, проте суть змін озвучено не було.
Рева пояснив журналістам, що цими змінами визначається оклад президента, прем’єра, міністрів та їх заступників.
“Ми всім державним службовцям підняли посадові оклади, але що стосується тих осіб, хто не є держслужбовцями, їх посадові оклади були переглянуті. Тому ми зробили нові оклади для цих людей. Ієрархія окладів тепер чітко прописана від президента. Його оклад становитиме 28 тисяч гривень, прем’єр-міністра – 20 тис. гривень”, – сказав він.
Оклад першого віце-прем’єра складатиме 18 тисяч гривень, віце-прем’єра – 17 тисяч гривень, міністрів – 16 тисяч, їх перших заступників – 15 тисяч, заступників – 14 тисяч гривень.
Також Кабмін визнав такою, що втратила чинність, постанову “Про заробітну плату Президента України”, згідно з якою зарплата президента складає 140% зарплати прем’єра.
При цьому Рева наголосив, що зарплати міністрів не підвищаться, а лише збільшаться оклади.
“Мова не йде про підвищення зарплати, мова йде про встановлення окладу. Фонд оплати праці не збільшувався, тому більше отримувати не будуть, зменшаться надбавки”, – додав він.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас