"Київенерго" пояснила свої збитки потужними штрафами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" пояснила свої збитки потужними штрафами

Енергетика
446
ПАТ “Київенерго” пов’язує зростання свого чистого збитку за підсумками січня – червня 2016 року на 38% (до 752 млн грн) порівняно з аналогічним періодом 2015 року зі штрафами “Нафтогазу України”, зростанням собівартості продукції, а також нарахуванням резервів на безнадійну дебіторську заборгованість, повідомлено на сайті компанії.
“Виручка “Київенерго” від реалізованої продукції за підсумками першого півріччя склала 10,874 млрд грн. Порівняно із січнем – червнем 2015 року вона збільшилася на 20% при зростанні собівартості на 26%. Істотне зростання собівартості реалізованої продукції обумовлено, в першу чергу, підвищенням тарифів на газ, який використовується компанією… а також зростанням вартості електроенергії, що закуповується в оптовому ринку”, – пояснюється в повідомленні.
У компанії зазначили, що істотно вплинув на її фінансовий стан і арешт її рахунків за позовами НАК “Нафтогаз України”.
“Арешт рахунків “Київенерго”, як і інших 104-х підприємств ТКЕ України, не міг не позначитися на фінансових результатах компанії. “Київенерго” тривалий час не має змоги розраховуватися з постачальниками обладнання та матеріалів, продовжуючи надавати послуги своїм клієнтам. При цьому всі кошти, які отримує компанія від споживачів, перераховуються через механізм спецрахунків “Нафтогазу” як оплата за газ”, – зазначила фінансовий директор “Київенерго” Тетяна Грязнова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас