Графеновий акумулятор можна буде зарядити за кілька секунд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Графеновий акумулятор можна буде зарядити за кілька секунд

Технології&Авто
2273
Незважаючи на всі зусилля розробників, які намагаються знизити енергоспоживання мобільних пристроїв, сучасні акумулятори вже не можуть забезпечити достатній час автономної роботи. Останні кілька років учені працюють над створенням нових типів батарей, які могли б замінити літій-іонні акумулятори.
Днями стало відомо про ще один такий проект. Фахівці з Університету Свінберна (Австралія) розробили технологію створення нових джерел живлення. У перспективі акумулятори на основі нової технології можуть потіснити літій-іонні та свинцеві батареї.
Однією з ключових особливостей розробленого суперконденсатора є те, що для його заряджання достатньо кількох секунд. При цьому розробка може витримати дуже багато циклів перезаряджання.
Графеновий акумулятор можна буде зарядити за кілька секунд
Також фахівцям вдалося вирішити одну з основних проблем суперконденсаторів – обмежену ємність. Для цього вчені використовували листи графену, які мають велику площу для зберігання енергії.
Використання графену також може допомогти в створенні компактних і гнучких джерел живлення, які можна буде вставляти в одяг або застосовувати для створення вигнутих мобільних пристроїв.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас