Гройсман закликав скасувати тендери, призначені до повного переходу на ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман закликав скасувати тендери, призначені до повного переходу на ProZorro

Казна та Політика
913
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав керівників міністерств скасувати раніше оголошені державні тендери, які повинні відбутися до повного переходу на систему електронних закупівель ProZorro. Про це він заявив сьогодні під час засідання уряду.
Таку заяву Гройсман зробив у відповідь на інформацію заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова щодо оголошення тендерів на майже 20 млрд гривень в останні дні перед переходом на систему в обов’язковому режимі.
“Я вам всім пропоную скасувати ці тендери, перейти через 1 серпня і почати закупівлі через систему ProZorro… Я закликаю сьогодні всі ці 20 млрд проаналізувати по кожному напрямку і по кожному міністерству і розпоряднику, вжити заходів, скасувати і перейти на закупівлю з 01.08 в ProZorro”, – заявив Гройсман.
Глава уряду також зазначив, що ДФС отримає доручення стосовно перевірки порушень під час проведення відповідних тендерів.
“Подивіться, що роблять, – я не знаю, як навіть їх назвати! Перед вступом системи ProZorro в дію починають проводити максимально тендери на 20 мільярдів. Колеги, а 20 мільярдів на 15%, які ми тут побачили, фактичної економії (за рахунок закупівель через систему електронних закупівелью. – Ред.) – це 3 мільярди”, – наголосив Гройсман.
Повний перехід на систему електронних закупівель ProZorro має відбутися 1 серпня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас