Електромережі планують перевести на новий клас напруги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромережі планують перевести на новий клас напруги

Енергетика
2388
Перспективи переходу від триступеневої системи передачі та розподілу електричної енергії 110-35-(6)10 кВ на двоступеневу систему 110-20 кВ обговорили учасники наради з питань підвищення енергоефективності роботи електричних мереж і зменшення втрат в розподільних мережах 6 (10) кВ, яка відбулася в Нацкомісії з питань регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), повідомила прес-служба Міненерговугілля.
Чимало уваги було приділено також питанням основних вимог до електроустаткування 20 кВ, безпеки експлуатації електричних мереж на класі напруги 20 кВ, стимулювання споживачів-власників мереж 6 (10) кВ для виконання реконструкції мереж із переходом на клас напруги 20 кВ, автоматизації систем розподілу та впровадження комплексних заходів щодо автоматизації обліку електричної енергії.
Учасники наради розглянули також можливі шляхи фінансування впровадження заходів реконструкції мереж 6 (10) кВ під час переходу на клас напруги 20 кВ.
“Переведення мереж на рівень напруги 20 кВ – об’єктивна необхідність, і таке рішення було застосовано в різних країнах Європи. Однак великий обсяг розподільних електричних мереж в Україні та значний обсяг необхідних капіталовкладень не дозволяє говорити про одночасне переведення усіх цих служб на новий рівень напруги. Можна говорити про перехідний період, протягом якого існуючі розподільні мережі 6 (10) кВ будуть поступово доповнюватися і замінюватися мережами 20 кВ”, – зазначив заступник міністра енергетики та вугілля Олександр Светелік.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас