Києву обіцяють сміттєвий колапс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Києву обіцяють сміттєвий колапс

Казна та Політика
1642
“Проблема полягає в тому, що Київ використовує для утилізації сміття полігони Київської області. Таким чином, Київська область є, напевно, найбільш проблемною в Україні за кількістю сміття на легальних і нелегальних звалищах, тому що приймає продукти життєдіяльності відразу 5 млн чоловік, які проживають в місті та області, тобто 11% населення України”, – повідомив депутат Київської облради Олексій Дорошенко.
І уточнив, що легальних полігонів в області трохи більше 30. Однак значна частина сміття вивозиться незаконно на стихійні звалища, яких 350. При цьому місцеві ради, на території яких розташовані полігони, не отримують за це ніяких грошей, іноді навіть оренди за землю.
“Після сумних подій у Львові та закриття сміттєзвалища в Крюківщині Києво-Святошинського району, проблема вийшла на перший план. Як виявилося, частина договорів про утилізацію сміття київських компаній, які займаються його збиранням, – закінчується. І під питанням їх продовження”, – наголосив Дорошенко.
За даними 2014 р., 4 з 10 найбільших фірм України зі збирання відходів розташовано в Києві. Оборот київських компаній в 2014 р. склав 217 млн грн, що свідчить про масштаби бізнесу.
“У разі повноцінного закриття незаконних звалищ, а також контролю з боку області за операторами ринку кияни можуть зіткнутися з перебоями у вивезенні сміття, а також значним зростанням тарифів на вивезення сміття. Що стане неприємним сюрпризом і так шокованих вартістю комунальних тарифів”, – запевнив Дорошенко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас