Дві третини українців готові вийти на "тарифний майдан" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві третини українців готові вийти на "тарифний майдан"

Особисті фінанси
4886
Підняття тарифів в комунальній сфері є несвоєчасним і може привести до протестів.
Такі дані опитування, проведеного Інститутом аналізу та прогнозування, Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка, центром “Соціальний моніторинг” за підтримки Київського прес-клубу, оприлюднив в Укрінформі директор центру “Соціальний моніторинг” Дмитро Дмитрук, передає кореспондент агентства
“Як свідчить опитування, 86,6% населення вважають це рішення необґрунтованим, 72% вважають, що підняття тарифів не буде жодним чином сприяти розвитку економіки та наповненню бюджету. Відповідно все це підводить людей до того, що у нас дві третини населення готові до економічного протесту саме через тарифну політику”, – сказав Дмитрук.
У свою чергу директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий додав, “що близько 65% українців готові потенційно брати участь у протестах у зв’язку з тарифним питанням. Це сигнал для влади активніше проводити роз’яснювальну роботу стосовно тарифної політики”. На його думку, питання субсидій як компенсатора тарифів вочевидь не спрацьовую і це пов’язано з невірою людей до інституту субсидій. Тому потрібна більш потужна інформаційна кампанія, додав експерт.
Опитування проводилося з 5 по 16 липня 2016 року по всій Україні. Вибірка становить 2010 респондентів, похибка – до 2,24%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас