Трамп готовий вивести США із СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп готовий вивести США із СОТ

Світ
634
Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп знову здивував ринки гучними заявами про майбутню політику, зокрема можливий вихід США зі Світової організації торгівлі (СОТ).
В інтерв’ю NBC, Д. Трамп сказав, що вихід із СОТ може стати альтернативним рішенням, якщо організація або хтось із її членів поставить під сумнів плани кандидата з використання зовнішньоторговельних тарифів з метою повернути виробництво з Мексики в США.
До центральних тем економічної платформи Д. Трампа належать репатріація виробництва і торговий протекціонізм: республіканський кандидат у президенти має намір відмовитися від участі в Північноамериканській зоні вільної торгівлі (НАФТА) і підвищити тарифи на товари з Китаю.
Так, Д. Трамп хоче запровадити податки для американських компаній, які перенесли виробництво в Мексику, в розмірі 15-35%. На питання про те, чи не буде така політика суперечити принципам СОТ, він відповів: “Не має значення. Ми тоді або передомовимося (із СОТ. – Ред.), або вийдемо звідти. Ці торгові угоди – просто біда, Світова організація торгівлі – це катастрофа”.
В інтерв’ю скандально відомого мільярдера також прозвучали слова про те, що Європейський Союз був створений переважно для того, щоб конкурувати зі США в сфері світової торгівлі. Він нагадав, що був одним з небагатьох “людей у ​​верхніх ешелонах чудового світу політики”, які очікували, що британці проголосують за вихід із ЄС (Brexit). При цьому Brexit, на думку Д. Трампа, не призведе до подальшого дроблення ЄС.
“Давайте не будемо забувати, навіщо Європа згуртувалася, а навіщо вони це зробили в першу чергу? Для того щоб обіграти США в тому, що стосується заробляння грошей, іншими словами, у зовнішній торгівлі”, – стверджує він.
Крім того, Д. Трамп знову дав зрозуміти, що США може не виконати зобов’язання перед союзниками по НАТО, якщо ті не будуть нарощувати витрати на оборону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас