В Україні зменшилася кількість прихильників вступу України в НАТО і ЄС (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зменшилася кількість прихильників вступу України в НАТО і ЄС (опитування)

Казна та Політика
1492
Кількість прихильників вступу України в НАТО і ЄС від початку року скоротилася, свідчать результати опитування, яке провели в рамках проекту “Перезавантаження – відкрита влада” Інститут аналізу і прогнозування, Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка і центр “Соціальний моніторинг” за підтримки Київського прес-клубу.
“Якби проводився референдум з питання вступу України в Європейський Союз, то порівняно з початком року кількість тих, хто проголосував на підтримку, скоротилася б на 10%. На початку року ми мали 59% респондентів, які підтримали би вступ України в ЄС, зараз цей відсоток скоротився. Також на 10% скоротився і відсоток тих, хто підтримує вступ України в НАТО”, – сказав директор центру “Соціальний моніторинг” Дмитро Дмитрук під час презентації дослідження.
Згідно з дослідженнями, якби в найближчу неділю проводився референдум з питання вступу України в НАТО, то за вступ проголосували б 37,7% респондентів, проти – 38,2%, не брали б участь у голосуванні 14,5%, не змогли відповісти 9,7%.
Якби в найближчу неділю проводився референдум з питання вступу України в ЄС, то 47,3% проголосували б за вступ, 31,1% – проти, не брали б участь у референдумі 12,5%, не змогли відповісти на питання 9,1%.
Як повідомляється в прес-релізі, опитування проводилося з 5 до 16 липня 2016 року по всій Україні, індивідуальним інтерв’ю “віч-на-віч” за місцем проживання респондента. В опитуванні взяли участь 2 010 респондентів віком від 18 років і старше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас