Що робити, якщо субсидію не призначають, а тарифи не переглянуть (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо субсидію не призначають, а тарифи не переглянуть (інфографіка)

Особисті фінанси
6629
“Комплексний підхід до споживання електроенергії може дати економію в 50-70%”, – розповідають у компанії “Київенерго”.
Експерти пояснюють: у першу чергу необхідно встановити у квартирі лічильники на все – тепло, газ, світло, гарячу і холодну воду. В середньому українці споживають на 30% менше ресурсів, ніж розраховано в нормативах. Ті, хто не встановив лічильники, мають платити за нормативами, тоді як у квартирах з лічильниками сплачують тільки за використані енергоресурси.
Що робити, якщо субсидію не призначають, а тарифи не переглянуть (інфографіка)
Крім того, будь-яка українська сім’я (чи ОСББ) може звернутися в один з трьох банків (“Ощадбанк”, “Укрексімбанк” або “Укргазбанк”) з проханням надати кредит на заходи з підвищення енергоефективності: купити негазовий котел, встановити нові вікна або утеплити стіни. Частину кредиту (до 70%) компенсує держава, а другу частину можна гасити протягом 3-х років. У 2016-му році на такі кредити планують витратити близько 8 мільярдів гривень.
Експерти пояснюють, що 33% тепла втрачається через погану теплоізоляцію стін. Володимир Гройсман переконаний, що платити за “комуналку” можна на 70% менше і без субсидії, запровадивши всі заходи з енергозбереження.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас