У Міноборони розповіли, чим заправляють військову техніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міноборони розповіли, чим заправляють військову техніку

Казна та Політика
1133
Наявне дизельне паливо повністю забезпечує боєздатність Збройних сил України, але запаси потребують постійного поповнення, розповіли UBR.ua в Міністерстві оборони України.
Дизельне паливо класів Євро-2 і Євро-3 потрібно для запасів, які використовуються, зокрема, в разі збільшення інтенсивності бойових дій підрозділами, що беруть участь в АТО на сході країни.
Як розповіли у відомстві, 95% військової техніки ЗСУ адаптовано до використання дизпалива цих класів.
“До 2013 р. дизпаливо екологічних класів Євро-2 і Євро-3 постійно закуповувалося для забезпечення потреб ЗСУ. У 2014 році з комбінатів Держрезерву для зміцнення обороноздатності держави було отримано і використано близько 40 тис. т дизпалива занижених стандартів”, – розповіли UBR.ua в Міноборони.
Незважаючи на те, що дизпаливо екологічних стандартів Євро-2 і Евро-3 заборонено для виробництва і застосування в Україні, з ініціативи Міноборони постановою Кабміну від 1 липня 2016 р. № 402 для силових структур зроблено виняток.
Тому, згідно з рішенням уряду, двом підприємствам “Укргазвидобування” і “Прикарпат3ахідтранс” дозволено брати участь в торгах з продажу силовим структурам дизпалива нижчих європейських класів “з метою забезпечення обороноздатності держави та економії державних коштів”.
Нагадаємо, що прикарпатське управління “Прикарпатнафтопродукт” – це спеціалізоване підприємство з транспортування світлих нафтопродуктів від виробників – нафтопереробних заводів Російської Федерації і Республіки Білорусь.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас