Чи чекати обвалу? Якими будуть 2017-го ціни на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи чекати обвалу? Якими будуть 2017-го ціни на нерухомість

Нерухомість
30142
У 2016 році прогнози експертів з приводу зростання цін на житло виправдалися. Якщо практично весь 2015 рік нерухомість стрімко дешевшала, то зараз, як і передбачалося, ціни на житло швидко пішли вгору.
Покупці найчастіше стали віддавати перевагу новобудовам, житло в яких дорожче, ніж на «вторинці», але при цьому виграє за якістю, комфортом і довговічністю.
На вторинному ринку нерухомості почався спад. Однак покупці, яким не по кишені квартира в новобудові, все ж погоджуються на пропозиції ріелторських агентств, що пропонують квартири зі старого житлового фонду.
Експерти порталу нерухомості України Mesto.ua повідомляють, що за даними різних компаній, житло на вторинному ринку дешевшає в процентному співвідношенні:
  • в Києві: вартість 1 кв. м знизилася на 20% – до $1 283
  • у Херсоні: на 1% – до $590
  • у Львові: на 2% – до $1 048
Фахівці стверджують, що 2016 року ціни як на будинки, так і на квартири залишаться стабільними. Тобто досить низькими, щоб зберегти й підтримати попит. Але коли саме настане перелом цієї тенденції, ніхто передбачити не береться. Єдине, що можна сказати: в 2017-му житло знову може подешевшати.
Поки що прогноз на 2017 рік такий: зниження цін на 3-5%.
Водночас не варто чекати і повного обвалу. Справа в тому, що хоч продажі на «вторинці» і впали через зниження попиту, купівельна спроможність вже все-таки стабілізувалася.
Головна причина можливого зниження цін – зростання пропозиції на вторинному ринку.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас