Якщо цукор не буде реалізований, державі буде завдано збитків на 500 млн грн - Липовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо цукор не буде реалізований, державі буде завдано збитків на 500 млн грн - Липовий

Аграрний ринок
1488
Якщо не буде реалізовано цукор, що належить ДСБУ “Аграрний фонд”, державі може бути завдано збитків більш ніж на 500 млн грн.
Про це в. о. генерального директора ДОБУ “Аграрний фонд” Олег Липовий заявив в інтерв’ю, повідомляє прес-служба підприємства.
“Якщо цукор не реалізувати, то державі буде завдано великої шкоди – близько півмільярда гривень”, – сказав Олег Липовий, додавши, що потім держава буде ще змушена витрачати гроші на утилізацію цього цукру.
За словами керівника установи, на сьогодні у ДСБУ “Аграрний фонд” близько 67 тис. т цукру, який необхідно реалізувати в найкоротші терміни. “Для того щоб зберегти цукор і державні кошти, були проведені дві експертизи санепідемстанції, і нам продовжили термін придатності на півроку – до 1 жовтня 2016 року”, – додав Липовий.
В. о. генерального директора також спростував інформацію керівників “Укрцукру”, що інтервенції “Аграрного фонду” обвалять ціни на роздрібному ринку і зруйнують цукрову галузь в Україні.
“Наш цукор призначений для промислової переробки. Він не потрапляє в торгові мережі. Тобто, якщо ми продаємо цукор по 11,028 грн, то ще необхідно додати собівартість його переробки, і тоді ціна буде така ж, як і цукровиків”, – підкреслив Олег Липовий.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас