Роботодавці не пускають українців у відпустку, - опитування (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавці не пускають українців у відпустку, - опитування (інфографіка)

Особисті фінанси
1910
Згідно з трудовим законодавством, співробітники мають право на щорічну оплачувану відпустку тривалістю 24 календарних дні. Однак, з огляду на особливості роботи бізнесу в Україні, далеко не всі можуть дозволити собі відпочивати так довго. І все ж більшість офісних співробітників прагне взяти хоча б тиждень саме в літній період.
Як показало опитування hh.ua, літня відпустка “білих комірців” рідко перевищує два тижні. При цьому двоє з п’яти відпочиватимуть лише тиждень, а практично кожен десятий зможе забути про роботу лише на пару днів. Використати право на дво-тритижневу відпустку зможе не більше десятої частини опитаних, і лише одиниці будуть насолоджуватися відпочинком місяць і більше.
Серед літніх місяців найпопулярнішими є липень і серпень, трохи рідше йдуть у відпустку в червні. П’ятій частині офісних співробітників вибирати не доводиться – вони змушені йти у відпустку тоді, коли відпустять.
Роботодавці не пускають українців у відпустку, - опитування (інфографіка)
Більше половини можуть без проблем піти у відпустку коли хочуть і на скільки хочуть. Кожному третьому насилу вдається вибити відпустку хоча б на тиждень, і ще 6% не зможуть відпочити цього літа. Досить часто “білі комірці” відзначали, що навіть з урахуванням відпустки їм доводиться виконувати план за повний місяць або бути на зв’язку з клієнтами за відсутності в офісі. Можливість брати відпустку в будь-який зручний час залежить від посади. Наприклад, топ-менеджерам простіше піти у відпустку, на відміну від керівників відділів і пересічних фахівців, яким доводиться погоджувати свої дії з начальством.
Роботодавці не пускають українців у відпустку, - опитування (інфографіка)
Незгодні з графіком відпусток намагаються знайти компроміс із роботодавцем. Наприклад, двоє з п’яти йдуть у відпустку в інший час. Кожен четвертий зобов’язується виконати більше роботи до початку відпустки або працювати віддалено, перебуваючи у відпустці. Кожен сьомий бере дні за свій рахунок. І дуже рідко офісні співробітники йдуть на радикальні заходи – звільняються або нечесним шляхом оформляють лікарняний.
Роботодавці не пускають українців у відпустку, - опитування (інфографіка)
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас