Volkswagen обіцяє відшкодувати збитки продавцям автомобілів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen обіцяє відшкодувати збитки продавцям автомобілів у США

Технології&Авто
140
Виробник автомобілів Volkswagen пообіцяв відшкодувати збитки не тільки покупцям, але і продавцям своєї продукції в США.
Про це пише “Прайм” з посиланням на газету Wall Street Journal.
Компанію Volkswagen звинувачують у США в тому, що вона оснащувала дизельні автомобілі програмним забезпеченням, яке занижує реальні показники викидів шкідливих речовин.
Американський уряд зобов’язав концерн відкликати 482 тисячі легкових машин марок Volkswagen та Audi, проданих в країні в 2009-2015 роках.
Щоб розв’язати проблеми з ПО в автомобілях, компанія запропонувала переустановку або можливість викупу автомобіля у клієнта продавцем. Ці заходи поки що не схвалено владою США.
За словами представника однієї з компаній, що займаються збутом автомобілів Volkswagen, Стіва Келафера, в рамках недавнього обговорення представник автоконцерну в США Марк Макнабб сказав, що компанія працює над чесною угодою і відшкодуванням збитків торгових посередників.
За словами Макнабба, продавці автомобілів сподіваються, що рішення про відшкодування буде ухвалено в найближчі 30 днів. Деталі можливих домовленостей поки не повідомляються.
Раніше повідомлялося, що Volkswagen спрямує на врегулювання “дизельного” скандалу в США понад 15 млрд доларів, які підуть на лагодження ПО, покриття витрат на слідство і гранти для установ, що займаються розробкою технологій, котрі дають змогу визначати дефекти роботи ПО.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас