Кому найлегше знайти роботу в Україні, - Держслужба зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому найлегше знайти роботу в Україні, - Держслужба зайнятості

Казна та Політика
3364
Державна служба зайнятості в січні – червні 2016 року допомогла отримати роботу 387,4 тис. осіб.
Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на голову Держслужби зайнятості Сергія Кравченка.
«Всього за шість місяців 2016 року послуги Державної служби зайнятості отримували 868,7 тис. зареєстрованих безробітних. Крім пошуку роботи, це профорієнтаційні послуги, допомога у відкритті власної справи, навчання і перенавчання на затребувані спеціальності та інше», – цитує Кравченка прес-служба.
Згідно з повідомленням, із 387 тис. працевлаштованих громадян 60 тис. належали до соціально вразливих категорій населення: люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, учасники АТО.
Найлегше знайти роботу кваліфікованим робітникам з інструментом – конкурс на такі посади в середньому по Україні становить лише 4 людини на місце.
За 6 місяців цього року 132,2 тис. безробітних взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Професійне навчання на актуальні професії пройшли 104 тис. безробітних.
Найчастіше безробітні навчаються на перукаря, кухаря, електрогазозварника, тракториста-машиніста, водія, продавця і швачку. Крім того, за півроку 3,3 тис. громадян започаткували власну справу за рахунок отримання одноразової виплати допомоги з безробіття.
Найчастіше люди відкривають власну справу в сфері торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, сільського, лісового і рибного господарства, а також у професійній, науковій і технічній діяльності. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного соціального внеску працевлаштовано 6,4 тис. безробітних.
На 1 липня 2016 року кількість безробітних становила 388,9 тис. осіб, з яких 314,2 тис. осіб отримували допомогу з безробіття.
За даними Держслужби зайнятості, серед наявних вакансій на ринку праці в Україні служба за контрактом в Збройних силах України є однією з найбільш високооплачуваних і конкурентоспроможних професій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас