Рада підтримала поправки Порошенко в закон про підвищення експортного мита на металобрухт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала поправки Порошенко в закон про підвищення експортного мита на металобрухт

Казна та Політика
301
Верховна Рада України ухвалила з правками президента закон, який передбачає підвищення терміном на один рік експортного мита на відходи й брухт чорних металів до 30 євро за 1 тонну, а також скасування обов’язкової державної реєстрації контрактів на експорт металобрухту.
За ухвалення Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об’єктів інфраструктури» з правками президента проголосували 248 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов повідомив, доповідаючи щодо законопроекту № 3868, що Порошенко не підписав цей закон після його ухвалення Радою 22 квітня цього року, оскільки той, на його думку, не відповідає зобов’язанням України в рамках угоди зі Світовою організацією торгівлі.
«Починаючи з року членства України в СОТ, передбачено поетапне зменшення експортного мита на відходи та брухт чорних металів, яке сьогодні дорівнює 10 євро за тонну», – повідомив Нефьодов. Він додав, що президент пропонує залишити норму про скасування реєстрації контрактів на експорт металобрухту на постійній основі, хоча раніше пропонувалося скасувати її на три роки. При цьому період підвищення ставки експортного мита на металобрухт запропоновано визначити строком на рік замість раніше запропонованих трьох років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас