Створено смарт-чемодан, який здатний виступити в ролі сегвея (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено смарт-чемодан, який здатний виступити в ролі сегвея (відео)

Технології&Авто
1290
Компанія Ikap Robotics вирішила проблему транспортування багажу, представивши “розумний” чемодан Olive, який здатний самостійно їздити за своїм власником.
Для цього у валізі є вбудована камера, здатна розпізнавати і розрізняти об’єкти перед собою. Завдяки цьому Olive бпрямуватиме за власником навіть у натовпі. Крім того, валіза може також використовуватися в якості сегвея і переміщатися з його допомогою
вулицею або в приміщенні.
В Olive реалізовано безліч інших корисних функцій. Наприклад, завдяки комбінації GPS і 3G/4G власник завжди може з високою точністю відстежити місце розташування своєї сумки, а електронний замок гарантує схоронність речей. Блокування відбувається автоматично, коли користувач віддаляється від сумки. Вбудований акумулятор на 10 000 мА/год дозволяє в разі необхідності зарядити смартфон або планшет. Також Olive виконує роль особистого асистента, радячи поспішити, якщо людина запізнюється на рейс. Управління сумкою здійснюється через спеціальний додаток.
На жаль, розробники не повідомляють про час роботи Olive, але враховуючи показники сучасних сегвеїв і подібних девайсів, заряджати сумку доведеться після кожної поїздки.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас