Як обрати картку для комфортної подорожі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як обрати картку для комфортної подорожі?

Фінтех і Картки
1820
У сезон літніх відпусток традиційно завмирає ділова активність. Чи є в цьому вигоди й переваги для клієнтів банків? На цю тему ми вирішили поспілкуватися з директором департаменту роздрібних продуктів ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК» Семеном Бабаєвим.
Зараз літо, сезон відпусток. Яким чином банківська картка може бути корисна як за кордоном, так і в Україні?
Корисні опції банківської картки за кордоном можна розділити на дві групи:
- опції, які заощаджують ваші гроші: умови конвертації валюти по картці, переведення в готівку коштів, послуга Tax Free по картці;
- опції, які роблять перебування за кордоном на порядок комфортнішим і безпечнішим: доступ у бізнес-зал аеропортів, туристична страховка, консьєрж-сервіс, фінансове страхування.
У ПРАВЕКС-БАНКУ ми розвиваємо такі напрямки: картковий пакет послуг «La Famiglia», систему грошових переказів «Правекс-Телеграф», страхові продукти, партнерські кредити.
Зазначу, що клієнти Банку отримали можливість здійснення переказів через систему міжнародних грошових переказів «Ria», № 3 у світі за обсягами.
Також ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК» спільно із сервісом iPay.ua запровадили послугу здійснення будь-яких грошових розрахунків онлайн, систему переказів грошових коштів з картки на картку для всіх власників карток українських банків.
Дуже важливо перед поїздкою за кордон подумати і про збереження цінних речей, які залишаються вдома (готівка, коштовності, цінні папери, документи тощо).
У критичних пакетах банків є цікаві пропозиції щодо банківських комірок: наприклад, у Правекс-Банку – знижка 50% на річну оренду сейфа, у Credit Agricole – безкоштовне користування коміркою перших 30 днів.
Як можна заощадити з банківськими картками?
Є кілька варіантів економії. Наприклад, на конвертації. Якщо валюта картки не збігається з валютою платежу, банк автоматично здійснює конвертацію: на сьогодні тільки Правекс-Банк і Приват-Банк не беруть комісію за конвертацію валют. ОТР Банк зробив цю опцію безкоштовною, але виключно за картками MasterCard.
Але якщо банк не стягує комісію – не поспішайте радіти. Перевірте курс конвертації валюти по картці.
Бувають випадки, коли потрібно перевести в готівку кошти по картці за кордоном. Таку можливість надають лише п’ять банків, що мають «родинні» структури за кордоном: УкрСиббанк, Правекс-Банк, VTB Банк, Райффайзен Банк Аваль, Альфа-Банк Україна.
Також картка забезпечує істотну економію для шопінгу: повернення Tax Free дозволяє повернути до 20% вартості покупок у мережі партнера банку за кордоном.
Цікаво, ВТБ і УкрЕксімБанк припинили відшкодовувати Tax Free, а Правекс-Банк продовжує надавати цю послугу. На яких умовах і чому?
Послуга Tax Free – це повернення податку на додану вартість під час здійсненні покупок за кордоном – до 20% вартості покупки, залежно від ставки ПДВ у країні, де було виписано чек, і розміру витрат системи Global Blue на обробку чеків.
Умови роботи компанії з банками – розмір агентської винагороди і порядок відшкодування виплачених клієнтам сум – є однаковими для всіх агентів компанії.
Послуга кінцевому споживачу – клієнтові, який надав до виплати чек Tax Free компанії, стандартизована і надається агентам в електронному вигляді як список правил по чеках кожної з країн, що надають право іноземним громадянам повертати ПДВ за покупками, зробленими на території цих країн.
Що необхідно клієнту, щоб отримати відшкодування коштів?
  • зробити покупку в магазині, що входить у систему Global Blue. Зазвичай на це вказує табличка Tax Free Shopping на вхідних дверях;
  • оформити чек Tax Free, який має бути підшитий до касових чеків співробітником магазину, що відповідає за обслуговування клієнтів за системою Global Blue;
  • пред’явити всі чеки Tax Free на митниці. Співробітник митної служби має поставити печатку, що підтверджує перетин кордону. Зверніть увагу на те, що при цьому вас попросять показати покупку і пред’явити туристичну візу;
  • звернутися до відділення ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК», пред’явивши такі документи: чек Tax Free, документ, що засвідчує особу, та закордонний паспорт для громадян України, а для нерезидентів – документ, що засвідчує особу, касовий чек/рахунок-фактуру магазину.
Сума відшкодування податку по чеках Tax Free компанією Global Blue буде виплачена готівкою в гривнях за комерційним курсом обміну євро ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК» на день здійснення операції або перерахована на платіжну картку.
Туристична страховка є необхідною для отримання віз багатьох країн. Як би ви рекомендували обирати в таких випадках страхову компанію?
Перевагу слід віддавати надійній страховій компанії, яка компенсує кошти внаслідок затримки рейсу, втрати багажу, крадіжки документів, надасть максимальну страхову суму.
Обов’язково потрібно звернути увагу на можливість страхування фінансових ризиків, що гарантує компенсацію в разі крадіжки картки.
Яка банківська картка, на ваш погляд, зробить поїздку найбільш комфортною?
З картою MasterCard Platinum будь-якого банку можна безкоштовно відвідати лаунж-зону MasterCard в міжнародному аеропорту «Бориспіль», скористатися WiFi і поїсти.
Програми «LoungeKey» або «PriorityPass», які дають доступ у бізнес-зали аеропортів, представлені в пропозиціях багатьох банків України.
Підключення до послуги, як правило, входить у вартість пакета, але кожен візит у бізнес-зал коштуватиме 30 доларів США за одну людину. Плата списується з карткового рахунку клієнта.
Чи є банківські продукти, що максимально задовольняють потреби клієнтів під час подорожі?
Багато банків сьогодні надають комплексні пакетні пропозиції. Спеціально під різні потреби клієнтів нашого банку розроблено картковий продукт для всієї родини.
Наприклад, для клієнтів, які збираються за кордон, у пакетній пропозиції «La Famiglia» передбачено безліч можливостей:
- економія до 1 грн на кожному витраченому доларі США або євро під час розрахунків платіжними картками за кордоном за рахунок відсутності плати за конвертацію;
- вигідний курс обміну валют, який завжди нижче, ніж комерційний курс продажу;
- додатковий заробіток за рахунок нарахування 12% на залишок власних коштів на карткових рахунках у гривні та зняття готівки за платіжними картками без комісії в банкоматах банків групи Intesa Sanpaolo за кордоном;
- відпочинок за кордоном з полісом туристичного страхування від СК «АХА-страхування» на 50 000 євро/рік, який покриває організацію екстреної медичної допомоги за кордоном у разі несподіваних проблем зі здоров’ям, відшкодування витрат у випадку затримки рейсу/багажу, втрати/крадіжки документів тощо;
- за допомогою консьєрж-сервісу за кордоном можна забронювати таксі, номер у готелі, столик у ресторані, орендувати авто і т. д. Також особистий менеджер підготує довідкову інформацію про місто/країну, куди ви вирушаєте. І все це через Viber;
- комфортний відпочинок вже на початку подорожі в залі очікування найвищого класу в Терміналі D аеропорту “Бориспіль” з отриманням найліпшого сервісу і комфорту абсолютно безкоштовно для власників преміальних карт Platinum MasterCard, які в рамках пакета відкриваються безкоштовно;
- можливість участі в програмі «Lounge Key» – доступ у більш ніж 550 бізнес-залів аеропортів у всьому світі на спрощених умовах разом з гостями;
- економія значних коштів у разі придбання товарів за кордоном з послугою «Tax Free» від провідного оператора послуг з відшкодування компанії Global Blue в Україні.
Усе це дозволить відчувати себе комфортно і впевнено як в Україні, так і за її межами.
За матеріалами:
Правекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас