Міллер розповів скільки коштуватиме газ для України на 3 квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер розповів скільки коштуватиме газ для України на 3 квартал

Енергетика
1099
“Газпром” готовий розпочати постачання газу в Україну після отримання передоплати.
“Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить $167,57 на третій квартал. Попередній рахунок для компанії НАК “Нафтогаз України” виставлено. Для того щоб відновити постачання, НАК має лишень зробити передоплату”, – повідомив голова правління “Газпрому” Олексій Міллер на прес-конференції.
“Газпром” гарантовано поставить газу нашим українським колегам стільки, скільки його буде оплачено”, – зазначив він.
За його словами, чинний контракт не потребує жодних доповнень для того, щоб відновити постачання газу в Україну, для цього достатньо зробити передоплату.
При цьому він зазначив, “ціна газу для України є нижчою, ніж на європейських торговельних майданчиках за нашим контрактом, і придбання нашого російського газу для України є вигідним”.
“Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні – 3 млрд куб. метрів газу”, – уточнив О. Міллер. “І ці обсяги абсолютно виправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна здійснює закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років із закачування газу в ПСГ склало вже більше 2,2 млрд куб. метрів газу. Це дуже-дуже значна величина”, – підкреслив він.
Ціна на другий квартал для України була $177.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас