Україна відновила залізничні перевезення з окупованим Донбасом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відновила залізничні перевезення з окупованим Донбасом

Казна та Політика
1186
Вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі відновлено з 25 червня 2016 року.
Про це повідомили в ПАТ “Укрзалізниця”.
“З 1 червня до 24 червня діяла конвенція, яка забороняла вантажні перевезення з України на окуповану територію Донецької залізниці. З 25 червня перевезення відновлено”, – повідомили в ПАТ.
Як зазначав раніше в коментарі агентству керівник департаменту дирекції з комерційної діяльності “ДТЕК Енерго” Дмитро Маляр, енергохолдинг ДТЕК очікує відновлення поставок вугілля марки А з окупованих районів Донбасу.
“Спочатку причиною зупинки поставок був страйк залізничників на тому боці – вона припинилася. При цьому в ході бойових дій було пошкоджено залізничну інфраструктуру, зараз вона відновлюється. Але ситуація змінюється щодня, тому складно сказати, коли саме відновляться поставки”, – сказав він.
Раніше повідомлялося, що поставки вугілля марки А з окупованих районів Донбасу припинилися з початку червня через зупинку залізничного вантажопотоку на окупованій території.
При цьому в кількох містах окупованої зони були організовані мітинги залізничників, на яких озвучувалися антиукраїнські гасла і одночасно вимоги до українського уряду оплачувати роботу залізниці в окупованих районах Донбасу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас