NASA опублікувало відео випробувань прискорювача для однієї з найпотужніших ракет у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA опублікувало відео випробувань прискорювача для однієї з найпотужніших ракет у світі

Технології&Авто
1804
NASA провело випробування прискорювача для однієї з найбільш потужних ракет у світі, Space Launch System (SLS), яка призначена для польотів на Місяць і Марс.
Тест став останнім перед використанням прискорювача при запуску апарата “Оріон” 2018 року. Під час випробувань було досягнуто тягеля, що складає 75% від необхідного для подолання “Оріоном” гравітації Землі.
Температура всередині двигунів піднялася до шести тисяч градусів Цельсія. Нині фахівці NASA проводять аналіз даних, отриманих за допомогою 530 датчиків, щоб усунути можливі неполадки в роботі SLS.
20 грудня 2015 року вчені з Північної Дакоти провели випробування прототипів скафандрів, які планувалося використовувати під час висадки на Марс. Космічний центр NASA побудував два прототипи скафандрів, розроблені для роботи в умовах низької гравітації та невагомості. Скафандри пройшли випробування в умовах американської пустелі, а потім їх перевірили на симуляторі у Флориді.
Раніше фахівці NASA провели випробування нових теплових екранів для космічних кораблів, які дозволять захистити корабель від спеки під час занурення в атмосферу планети і зробити уповільнення на необхідній висоті під час висадки на Марс.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас